Onze plannen voor Drenthe

Tijd voor positieve actie!

Wij zijn Volt, een Europese politieke beweging. In heel Europa zien wij wat de kracht is van mensen die samenwerken. Wij weten wat er mogelijk is als mensen schouder aan schouder staan. Volt staat voor een nieuwe generatie in de politiek, waar nationalisme en populisme tot het verleden behoren, waar welzijn voor welvaart gaat, en waar samenwerking over de grens de toekomst heeft. Het is tijd voor positieve actie, het is tijd voor Volt.

De komende jaren wil Volt in Drenthe het verschil gaan maken. Veel van de problemen die Drenten hebben, vragen een inzet voor de komende twintig jaar en niet één verkiezingstermijn. Zowel de generaties van nu als die van de toekomst hebben recht op politieke aandacht vanuit de Provincie. Daarom heeft Volt een plan gemaakt met haalbare, politieke doelen voor de korte- en langetermijn.

De verbonden provincie
Duurzame en toegankelijke mobiliteit voor iedereen

De leefbare provincie
Toekomstbestendige invulling van het woningtekort

De duurzame provincie
Het Drentse milieu terug in balans

De slimme provincie
Passend onderwijs voor elke Drent

De gezonde provincie
Een verbeterd welzijn voor alle Drenten

De actieve provincie
Meer inspraak en participatie voor Drenten

Deze ambities gaan over landsgrenzen heen en vragen om samenwerking met onze buren. In heel Europa zetten wij ons in voor dezelfde doelen. Wij willen een sterke democratie waarin iedereen zich gehoord voelt, zowel op Europees, nationaal als lokaal niveau.

Wij kunnen niet wachten!


Bekijk hieronder onze plannen!